Szukam listy banków, oddziałów, które mogą być w różnych województwach, ponieważ pilnie potrzebuje gotówki i jestem gotów troszkę pojeździć w tym celu.. Wiem że PKO nie sprawdzał kiedyś pożyczkodawców w biku ale jak jest teraz w czasach kryzysu, z tego co widzę to każdy bank podchodzi do klienta bardzo służbowo, wcześniej miałem kilka kredytów i nawet debet i nikt nie robił żadnych problemów zsumowali wsio i płaciłem jedną ratę, obecnie mam podobną sytuację i szukam kredytu konsolidacyjnego - wyłącznie w banku ale bez bik! Kto z Was miał podobną sytuację i jak ją rozwiązał...
aniazosw (2010-02-20 17:46:50)Teraz czasy są fatalne jeśli chodzi o otrzymaniu kredytu wszystko jest strasznie rygorystyczne! Mam kartę kredytową i co 3mc muszę wysyłać zaświadczenie o wysokości dochodów oraz, że mam zatrudnienie. Jeszce kilka lat człowiek dostawał kredytówkę nie pracując a o żadnych zaświadczeniach nikt nie słyszał stąd ten słynny polski \"patent\" na dwie karty kredytowe, które spłacasz wzajemnie bo czas na spłatę masz 30 dni. Nawet w kilku postach znalazłem takie propozycje :) Niestety w dobie kryzysu takie rzeczy nie przechodzą jeżeli już to prowadzą do zaciągania pętli finansowej, której ofiarą jest już 1/5 polaków! Szkoda, że tv oraz inne masmedia nie przestrzegają ludzi przed pozornie łatwą gotówką :) W Bik obecnie jest kilka milionów ludzi.. I Z tego co się orientuje ta liczba nie będzie się zmniejszać, pomijając fakt, że naganna historia wg. tej chyba obecnie najbardziej znanej instytucji w kraju zniknie po 5 latach.. Puenta jest taka: Obecnie każdy BANK sprawdza historię kredytową, zdolność kredytową itd. To już nie te czasy.. Nam, dłużnikom pozostaje gotówka w formie pożyczki np. Provident bo od typów z pod ciemnej gwiazdy nic się nie pożycza..
martahest (2010-05-11 14:20:46)PKO już sprawdza w BIK tylko, że jest to jedyny bank, w którym można się jeszcze dogadać, kierownictwo nawet bym powiedział, że ludzkie co jest bardzo dziwne w instytucjach finansowych. Ja byłem w bik tzn chyba nadal jestem i jedyny bank jaki udzielił mi kredytu to właśnie PKO tylko, że to było 3 lata temu teraz to już inna bajka.. Zostają pożyczki: provident oraz skok stefczyka..
iwow2 (2010-05-22 01:41:31)dokładnie byłem w pko niestety pierwszy pytanie jakie otrzymałem to czy jestem w BIK i bez względu na moją odpowiedź bank to i tak zweryfikuje czyli sprawdzają skok stefczyka nie sprawdza z tego mi wiadomo jednak ja potrzebuje dużej sumy